Waterinstallatie desinfecteren

Wanneer uw waterinstallatie besmet blijkt te zijn met legionella of een ander organisme kan Normec AquaServa uw drinkwaterinstallatie desinfecteren. Wij zijn gespecialiseerd in het desinfecteren van waterleidingsystemen. Snel stellen wij de tappunten zeker en kiezen een aanpak afhankelijk van uw specifieke situatie. In de meeste gevallen kan dit op thermische wijze, maar in sommige situaties geeft onze besmettingsdeskundige aan dat de chemische methodiek noodzakelijk is.

Vraag om advies

Voordelen

  • In elke situatie een passende oplossing.
  • Doeltreffende methoden in het geval van legionella-normoverschrijding.
  • Altijd gedegen advies van onze specialisten.

Wat is een thermische desinfectie?

Het (onderbroken) leidingsysteem wordt vanaf het vulpunt aan het begin van de leiding langzaam gevuld met heet water. Alle tappunten worden met heet water (minimaal 70°C) gedurende 20 minuten thermisch behandeld. Vervolgens spoelen we elk tappunt na met leidingwater en controleren we of er geen heet water meer aanwezig is.

Wat is een chemische desinfectie?

De installatie wordt allereerst afgekoppeld van het openbare net. Via een breektank/pomp en een vulpunt, wordt het leidingsysteem langzaam opgevuld met het desinfectiemiddel. Na het vullen meten we op ieder tappunt of de juiste concentratie van het desinfectiemiddel aanwezig is. Hierbij zal Normec AquaServa een waarschuwingskaart plaatsen.

Nadat het hele leidingsysteem is gevuld met het desinfectiemiddel treedt een standtijd van circa 4 uur in werking. Na de inwerktijd spoelen we de leidingsystemen geheel met schoon leidingwater, waarbij we op ieder tappunt meten of er geen desinfectiemiddel meer aanwezig is. Hierna wordt het leidingsysteem weer aangesloten op het openbare net en is het klaar voor gebruik.

Hoe gaan wij te werk

Advies / analyse

Met onze uitgebreide kennis van wet- en regelgeving en nationale en Europese normen, adviseren wij u over te nemen maatregelen.

Implementeren

Geschoolde en ervaren medewerkers zorgen ervoor dat de te nemen maatregelen op de juiste wijze worden ingevoerd.

Beheren

Wanneer u systeem voldoet, zorgen wij ervoor dat het beheersplan wordt uitgevoerd zodat u blijvend voldoet aan de regels en normen en uw drinkwaterveiligheid is geborgd.

Neem contact op met een adviseur

Vraag direct een offerte aan voor Waterinstallatie desinfecteren

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Normec AquaServa denkt graag effectief met u mee. Direct aanvragen
Normec kantoorpand

Klanten aan het woord.

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.

Strukton Worksphere

“Dankzij de heldere en open communicatie over en weer weten we precies wat we aan elkaar hebben en is de oplossing nooit ver weg.”

Lees het verhaal

Gerelateerde diensten Waterinstallatie desinfecteren

Veel gestelde vragen

Waar komt de legionella-bacterie voor?

De legionellabacterie bevindt zich in hele kleine hoeveelheden van nature in de grond en in water. De legionellabacterie vormt in deze kleine aantallen geen gevaar. Vermeerdering van legionella kan wel een gevaar gaan vormen voor de gezondheid en daarom moet dit zoveel mogelijk bestreden worden. Legionella kan zich vermenigvuldigen tussen een temperatuur van 30 en 45 graden. De optimale temperatuur is 37 graden en vanaf 50 graden sterft legionella af. Niet alleen de temperatuur is van belang maar ook de doorstroming van water. Wanneer één of meerdere leidingen niet regelmatig doorspoelen en de temperatuur is regelmatig tussen de 30 en 45 graden dan ontstaat het risico op legionellagroei en daarmee dus op gezondheidsrisico’s.

Hoe is de ‘veteranenziekte’ te behandelen?

De veteranenziekte kan door antibiotica genezen. Doorgaans zal de huisarts deze uitschrijven. Belangrijk is om zo snel mogelijk met de juiste antibiotica te starten. Hoe langer ermee gewacht wordt, hoe groter de kans op chronische klachten is. Ook kan legionella de dood tot gevolg hebben.

Ik ben beheerder van een drinkwaterinstallatie van een instelling (hotel, zwembad, etc.). Tot wie kan ik mij wenden om er zeker van te zijn dat de installatie in orde is?

Alle bedrijven die BRL6010 gecertificeerd zijn mogen een risico-inventarisatie maken. Daar komen dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en/of jaarlijkse acties uit naar voren. (denk aan de keerklepcontrole of het nemen van monsters) Zolang u dit beheer op de juiste manier uitvoert en vastlegt dan kunt u ervan op aan dat uw installatie in orde is. Normec AquaServa kan een deel, of alle facetten uit handen nemen en u ontzorgen.

Alle FAQ
Normec kantoorpand

Voldoet mijn gebouw aan alle veiligheidseisen?

Laat u adviseren door onze expert! Stuur direct een bericht
Normec kantoorpand
Normec AquaServa Normec AquaServa logo Folkert Elsingastraat 42 3067 NW Rotterdam +31 880 062 500 https://linkedin.com/company/normec-aquaserva/
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte
Direct legionella advies nodig?

Menu

Zoek op de website