Alternatieve technieken tegen Legionella

Veelal zijn normoverschrijdingen van legionella te verhelpen door preventieve maatregelen of aanpassingen aan de installatie. Dit laatste is echter niet altijd mogelijk. Wanneer er sprake is van een aanhoudende legionellabesmetting in uw pand, dan kunnen alternatieve technieken toegepast worden. Onze specialisten geven u een objectief advies over het gebruik van alternatieve technieken. We kunnen deze ook plaatsen volgens de gehanteerde voorschriften. Onderstaande alternatieve technieken hebben we in ons pakket en deze voldoen altijd aan de wettelijk eis van een BRL K14010 certificering.

Vraag om advies

Voordelen

  • Objectief advies van onze specialisten.
  • Effectief bij terugkerende of aanhoudende normoverschrijdingen van legionella.

Fysische technieken

  • Ultra-filtratie systeem
  • Ultraviolet systeem

Elektrochemische techniek

  • Koper-zilver ionisatie systeem
  • Anodische oxidatie system

Hoe gaan wij te werk

Advies / analyse

Met onze uitgebreide kennis van wet- en regelgeving, nationale en Europese normen, voorzien we u van gedegen advies.

Implementeren

Geschoolde en ervaren medewerkers zorgen dat de te nemen maatregelen op de juiste wijze worden ingevoerd.

Beheren

Wanneer uw systeem voldoet, dan voeren we het beheersplan uit, zodat u blijvend voldoet aan de regels en normen en uw drinkwaterveiligheid is geborgd.

Neem contact op met een adviseur

Vraag direct een offerte aan voor Alternatieve technieken tegen Legionella

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Normec AquaServa denkt graag effectief met u mee. Direct aanvragen
Normec kantoorpand

Klanten aan het woord.

Wij zijn erg trots op de samenwerking met onze klanten. In de interviews met klanten leest u hoe zij onze dienstverlening ervaren.

Strukton Worksphere

“Dankzij de heldere en open communicatie over en weer weten we precies wat we aan elkaar hebben en is de oplossing nooit ver weg.”

Lees het verhaal

Gerelateerde diensten Alternatieve technieken tegen Legionella

Veel gestelde vragen

Waar komt de legionella-bacterie voor?

De legionellabacterie bevindt zich in hele kleine hoeveelheden van nature in de grond en in water. De legionellabacterie vormt in deze kleine aantallen geen gevaar. Vermeerdering van legionella kan wel een gevaar gaan vormen voor de gezondheid en daarom moet dit zoveel mogelijk bestreden worden. Legionella kan zich vermenigvuldigen tussen een temperatuur van 30 en 45 graden. De optimale temperatuur is 37 graden en vanaf 50 graden sterft legionella af. Niet alleen de temperatuur is van belang maar ook de doorstroming van water. Wanneer één of meerdere leidingen niet regelmatig doorspoelen en de temperatuur is regelmatig tussen de 30 en 45 graden dan ontstaat het risico op legionellagroei en daarmee dus op gezondheidsrisico’s.

Hoe is de ‘veteranenziekte’ te behandelen?

De veteranenziekte kan door antibiotica genezen. Doorgaans zal de huisarts deze uitschrijven. Belangrijk is om zo snel mogelijk met de juiste antibiotica te starten. Hoe langer ermee gewacht wordt, hoe groter de kans op chronische klachten is. Ook kan legionella de dood tot gevolg hebben.

Ik ben beheerder van een drinkwaterinstallatie van een instelling (hotel, zwembad, etc.). Tot wie kan ik mij wenden om er zeker van te zijn dat de installatie in orde is?

Alle bedrijven die BRL6010 gecertificeerd zijn mogen een risico-inventarisatie maken. Daar komen dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en/of jaarlijkse acties uit naar voren. (denk aan de keerklepcontrole of het nemen van monsters) Zolang u dit beheer op de juiste manier uitvoert en vastlegt dan kunt u ervan op aan dat uw installatie in orde is. Normec AquaServa kan een deel, of alle facetten uit handen nemen en u ontzorgen.

Alle FAQ
Normec kantoorpand

Voldoet mijn gebouw aan alle veiligheidseisen?

Laat u adviseren door onze expert! Stuur direct een bericht
Normec kantoorpand
Normec AquaServa Normec AquaServa logo Folkert Elsingastraat 42 3067 NW Rotterdam +31 880 062 500 https://linkedin.com/company/normec-aquaserva/
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte
Direct legionella advies nodig?

Menu

Zoek op de website