Legionella risicoanalyse

Goede legionellapreventie en -beheer beginnen bij een risicoanalyse en beheerplan. In de risicoanalyse en het beheerplan brengen wij in kaart welke risico’s er bestaan in uw drinkwaterinstallatie. Ook vermelden we welke maatregelen u dient te nemen om het risico tot een minimum te beperken. Normec AquaServa is BRL6010-gecertificeerd. Bij ons bent u aan het juiste adres voor het opstellen en uitvoeren van een dergelijk plan.

Vraag om advies

Voordelen

  • Het risico op legionella wordt inzichtelijk.
  • U ontvangt een overzichtelijk plan in heldere taal.
  • Normec AquaServa is BRL6010 gecertificeerd.
  • We kunnen u helpen bij het digitaal monitoren van de installatie.

Wat is een risicoanalyse en beheerplan?

De adviseurs van Normec AquaServa onderzoeken visueel uw drinkwaterinstallatie op de kans dat hierin legionella kan groeien. Op basis hiervan stellen we een overzichtelijke risicoanalyse en beheerplan op en krijgt u een advies over eventuele technische aanpassingen en periodieke maatregelen inzake het beheer van uw installatie.

BRL 6010 gecertificeerd bedrijf

Een risicoanalyse en beheerplan dient sinds juli 2011 te zijn opgesteld door een BRL6010 gecertificeerd bedrijf. Normec AquaServa is BRL6010 gecertificeerd. Hierdoor is de kwaliteit en de onafhankelijkheid van onze adviezen gewaarborgd en voldoet de rapportage aan de huidige wet- en regelgeving voor legionellapreventie.

Hoe gaan wij te werk

Advies / analyse

Met onze uitgebreide kennis van wet- en regelgeving en nationale en Europese normen, adviseren wij u over te nemen maatregelen.

Implementeren

Geschoolde en ervaren medewerkers zorgen ervoor dat de te nemen maatregelen op de juiste wijze worden ingevoerd.

Beheren

Wanneer u systeem voldoet, zorgen wij ervoor dat het beheersplan wordt uitgevoerd zodat u blijvend voldoet aan de regels en normen en uw drinkwaterveiligheid is geborgd.

Neem contact op met een adviseur

Vraag direct een offerte aan voor Legionella risicoanalyse

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Normec AquaServa denkt graag effectief met u mee. Direct aanvragen
Man met laptop en mobiel in de hand

Klanten aan het woord.

Wij zijn erg trots op de samenwerking met onze klanten. In de interviews met klanten leest u hoe zij onze dienstverlening ervaren.

Ymere

“De professionaliteit van Normec AquaServa is hun kracht. Bovendien zijn ze gewoon bereikbaar als je een vraag hebt. Je krijgt altijd antwoord. Mede daardoor is de samenwerking zo goed.”

Lees het verhaal

Gerelateerde diensten Legionella risicoanalyse

Veel gestelde vragen

Waar komt de legionella-bacterie voor?

De legionellabacterie bevindt zich in hele kleine hoeveelheden van nature in de grond en in water. De legionellabacterie vormt in deze kleine aantallen geen gevaar. Vermeerdering van legionella kan wel een gevaar gaan vormen voor de gezondheid en daarom moet dit zoveel mogelijk bestreden worden. Legionella kan zich vermenigvuldigen tussen een temperatuur van 30 en 45 graden. De optimale temperatuur is 37 graden en vanaf 50 graden sterft legionella af. Niet alleen de temperatuur is van belang maar ook de doorstroming van water. Wanneer één of meerdere leidingen niet regelmatig doorspoelen en de temperatuur is regelmatig tussen de 30 en 45 graden dan ontstaat het risico op legionellagroei en daarmee dus op gezondheidsrisico’s.

Hoe is de ‘veteranenziekte’ te behandelen?

De veteranenziekte kan door antibiotica genezen. Doorgaans zal de huisarts deze uitschrijven. Belangrijk is om zo snel mogelijk met de juiste antibiotica te starten. Hoe langer ermee gewacht wordt, hoe groter de kans op chronische klachten is. Ook kan legionella de dood tot gevolg hebben.

Ik ben beheerder van een drinkwaterinstallatie van een instelling (hotel, zwembad, etc.). Tot wie kan ik mij wenden om er zeker van te zijn dat de installatie in orde is?

Alle bedrijven die BRL6010 gecertificeerd zijn mogen een risico-inventarisatie maken. Daar komen dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en/of jaarlijkse acties uit naar voren. (denk aan de keerklepcontrole of het nemen van monsters) Zolang u dit beheer op de juiste manier uitvoert en vastlegt dan kunt u ervan op aan dat uw installatie in orde is. Normec AquaServa kan een deel, of alle facetten uit handen nemen en u ontzorgen.

Alle FAQ
Normec kantoorpand

Voldoet mijn gebouw aan alle veiligheidseisen?

Laat u adviseren door onze expert! Stuur direct een bericht
Normec kantoorpand
Normec AquaServa Normec AquaServa logo Folkert Elsingastraat 42 3067 NW Rotterdam +31 880 062 500 https://linkedin.com/company/normec-aquaserva/
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte
Direct legionella advies nodig?

Menu

Zoek op de website