zwembad
26-04-2021

Veilig zwemwater en de nieuwe omgevingswet

Met de invoering van de nieuwe Omgevingswet krijgen houders van zwembaden te maken met veranderingen en nieuwe regels in zwemwaterwetgeving. Veel detailregels worden losgelaten. Daardoor komt er voor u als zwembadhouder meer ruimte voor ideeën en innovaties en keuzevrijheid qua aanpak.

Tegelijk komen er een aantal nieuwe parameters bij voor het bepalen van hygiëne en veiligheid van het zwemwater. Zo kijkt men met de nieuwe wet naar meer en andere micro-organismen, een aantal desinfectiebijproducten en een aantal afvalproducten van de afbraak van zwemmersvuil. Daarnaast komen er voor het eerst parameters voor de gezondheid van de lucht in een zwembad.

Wanneer gaat de nieuwe zwembadwet in?

De oorspronkelijk datum van invoering op 1 januari 2021, wordt niet gehaald. Dit is een gevolg van de huidige situatie rond het Coronavirus. Hoe lang dit uitstel zal zijn, is nu nog niet precies bekend. Toch adviseren wij zwembadhouders om zich nu al goed voor te bereiden op de veranderingen in de zwemwaterwetgeving.

Verzekerd van veilig zwemwater

Normec Aquaserva en ons geaccrediteerd laboratorium Normec Biobeheer bereiden zich nu al intensief voor op de nieuwe werkwijze. Zodat wij er helemaal klaar voor zijn als de nieuwe zwembadwet ingaat. Zodra wij ook volledig geaccrediteerd zijn voor de nieuwe zwembadwet, kunt u bij ons terecht voor onderzoek, monstername en analyse van zwembadwater volgens de nieuwe parameters.

De situatie van ieder zwembad zal hierbij verschillend zijn. Daarom kunt u bij ons ook terecht voor onderzoek en advies welke maatregelen in uw geval van toepassing zijn en hoeveel tijd ervoor nodig is om deze goed te realiseren. Zo blijft u met onze huidige én vernieuwde dienstverlening verzekerd van veilig zwemwater voor uw badgasten.

Vragen en meer informatie?
Heeft uw vragen over bovenstaande informatie? Neem dan gerust contact met ons op via +31 880 062 500 of via info-aquaserva@normecgroup.com.
Klik hier voor meer informatie over de nieuwe omgevingswet en de voortgang.

Gerelateerd nieuws

Normec AquaServa Normec AquaServa logo Folkert Elsingastraat 42 3067 NW Rotterdam +31 880 062 500 https://linkedin.com/company/normec-aquaserva/
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte
Direct legionella advies nodig?

Menu

Zoek op de website