Laptop toetsenbord schoonmaken
07-05-2021

Maatregelen i.v.m. Corona

Naar aanleiding van de maatregelen van de Nederlandse overheid hebben wij ons beleid ten aanzien van Corona gewijzigd. Wij hanteren wij de volgende voorzorgsmaatregelen.

Ons werk op locaties:

Onze werkzaamheden hebben betrekking op een belangrijk gezondheidsrisico voor onder andere kwetsbare groepen. Wij proberen onze werkzaamheden (enkel met personeel zonder enige neusverkoudheid-, hoesten- of keelpijnklachten) op locatie zoveel mogelijk voort te zetten. Wij hanteren daarbij de volgende strikte voorwaarden:

 1. Wanneer onze medewerkers in hun LMRA op locatie een risico ervaren door personen met klachten zoals neusverkoudheid, hoesten keelpijn of koorts verlaten zij die locatie direct.
 2. Alle medewerkers wassen bij het binnenkomen en verlaten van een locatie hun handen. Wanneer er geen wasvoorziening is worden de handen zonder voorwassen gedesinfecteerd.
 3. Wanneer een locatie of een bewoner een regeling van beperkte toegang hebben ingesteld op de (deel)locatie respecteren wij deze te allen tijde.
 4. Op de locatie vermijden wij contact met andere personen en houden daarom minimaal 2 meter afstand.

Bij ons op kantoor:

De meeste mensen werken thuis in deze periode en meetings worden zoveel mogelijk online gehouden. Voor de laboratoriummedewerkers en enkele andere functies is thuiswerken niet mogelijk. Ons kantoor is wel open voor bijvoorbeeld klanten en leveranciers tussen 8:00 en 18:00 uur. Wij houden de volgende maatregelen daarbij in acht:

 1. Personen met klachten zoals neusverkoudheid, hoesten keelpijn of koorts worden niet toegelaten.
 2. Iedereen die binnenkomt wast en desinfecteert als eerste de handen. Er staat desinfectant bij de beide ingangen van het kantoor.
 3. Het werk bij ons op kantoor wordt zoveel mogelijk uitgevoerd in verspreide ruimten.
 4. Wij houden minimaal 2 meter afstand van elkaar en bezoekers.

Aanvullende informatie voor personeel, klanten en leveranciers.

Personeel

Iedereen die zijn werk vanuit huis kan doen dient dit ook te doen. Wanneer dat nu nog niet direct mogelijk is, ga dan in gesprek met je leidinggevende om dit praktisch vorm te geven. Sommige functies of taken kunnen enkel vanaf kantoor te doen. Daarbij gelden de boven beschreven maatregelen. Onze onderlinge communicatie zal voornamelijk geschieden via Microsoft Teams. Controleer daarom dat dit (ook thuis) goed werkt, wanneer dit niet werkt, neem dan contact op met je direct leidinggevende.

Onderstaand een indeling op functies zoals wij die hanteren.

Op kantoor of in het laboratorium werken:

 • Analisten in het laboratorium
 • Administratie en rapportage laboratorium
 • Planning Normec AquaServa (er wordt gewerkt aan thuismogelijkheden)
 • Medewerkers Team lood
 • ICT support en data entry
 • Alle ingehuurde administratieve krachten

Flexibel op kantoor en/of vanuit huis werken:

 • Management en directie
 • Procesmanager
 • Werkvoorbereiding

Werken vanuit huis:

 • Kwaliteitsafdeling (uitzondering geplande externe audits)
 • Accountmanagers
 • Verkoop binnendienst
 • Aftersales en rapportage
 • Planning Normec AquaServa

Werken bij klanten op locatie:

Let op: wij respecteren altijd het toegangsbeleid op de locatie. Ga niet in discussie en neem geen onnodig risico. Geef duidelijk door aan de planning als je je werk niet kan uitvoeren op locatie.

 • Monsternemers
 • Monteurs
 • Beheermedewerkers
 • Keurmeesters
 • Adviseurs

NB: In de planning wordt rekening gehouden met wensen van klanten, locaties en risicoregio’s. Door de veranderlijkheid vragen we iedereen extra begrip en aandacht voor de aanwijzingen van de planning. De geplande keuring van de arbeidsmiddelen is ingepland met een zo groot mogelijke spreiding. Graag aan de opgegeven planning houden.

Klanten

Wij delen deze berichtgeving ook met onze klanten om transparant te zijn over onze maatregelen. Ook vragen wij onze klanten de voorzorgsmaatregelen voor ons personeel op locatie te respecteren. Wanneer de veiligheidsmaatregelen van onze klanten of locaties waar wij werken verder reiken dan bovenstaande maatregelen zullen deze uiteraard overnemen.

Leveranciers

Onze leveranciers zijn welkom bij ons op kantoor voor het leveren van artikelen en diensten, mits zij zich houden aan de door ons gestelde voorwaarden van het binnentreden en handelen op ons kantoor.

Wij volgen de adviezen en maatregelen van de overheid. Wanneer deze wijzigen, dan zullen wij ons beleid ook wederom aanpassen.

Vragen en meer informatie?
Heeft uw vragen over bovenstaande informatie? Neem dan gerust contact met ons op via +31 880 062 500 of via info-aquaserva@normecgroup.com.

Normec kantoorpand

Voldoet mijn gebouw aan alle veiligheidseisen?

Laat u adviseren door onze expert! Stuur direct een bericht
Normec kantoorpand
Normec AquaServa Normec AquaServa logo Folkert Elsingastraat 42 3067 NW Rotterdam +31 880 062 500 https://linkedin.com/company/normec-aquaserva/
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte
Direct legionella advies nodig?

Menu

Zoek op de website