Onderzoek binnenklimaat

Het klimaat in gebouwen is belangrijk voor de gezondheid, het welzijn en functioneren van bewoners en gebruikers. Maar een prettig klimaat is niet altijd vanzelfsprekend. Als gebouweigenaar wilt u er zeker van zijn dat de ontwerpcondities van het binnenmilieu ook daadwerkelijk heersen in de ruimte. Met het binnenmilieu onderzoek kunnen we vaststellen of het juiste concept is toegepast en of er wordt voldaan aan geldende Arbo-eisen. Door het binnenklimaat te meten, kunnen eventuele klachten of slechte luchtkwaliteit worden herleid. Daarnaast kan het binnenmilieu onderzoek dienen als preventieve controle om inzicht te geven in de status van uw klimaatinstallatie.

Vraag om advies

Voordelen

  • Klachten van gebruikers kunnen het met binnenklimaat onderzoek goed herleid worden.
  • Inzicht in de status van uw klimaatinstallatie.
  • Een meetprogramma op maat.

Binnenklimaat meten

De onderzoeksstrategie van het binnenklimaat meten bestaat veelal uit een visuele inspectie en een op maat gemaakt meetprogramma. Voor het meetprogramma worden logmomenten bepaald op tijdstippen waarop eventuele klachten vaak optreden. De onderzoeksresultaten leveren een rapportage op met helder geformuleerde aanbevelingen.

Afhankelijk van de situatie worden de volgende onderdelen gemeten:

  • Relatieve vochtigheid
  • Temperatuur
  • CO2
  • Luchtsnelheid

Vervolgstappen

De oplossing voor slechte luchtkwaliteit kan gelegen zijn in bouwkundige of werktuigbouwkundige aanpassingen. Ook kan het desinfecteren of onderhouden van de luchtbehandelingskast nodig zijn. Vanzelfsprekend kan Normec AquaServa u faciliteren in dit vervolgtraject.

Hoe gaan wij te werk

Advies / analyse

Met onze uitgebreide kennis van wet- en regelgeving en nationale en Europese normen, adviseren wij u over te nemen maatregelen.

Implementeren

Geschoolde en ervaren medewerkers zorgen ervoor dat de te nemen maatregelen op de juiste wijze worden ingevoerd.

Beheren

Wanneer u systeem voldoet, zorgen wij ervoor dat het beheersplan wordt uitgevoerd zodat u blijvend voldoet aan de regels en normen en uw drinkwaterveiligheid is geborgd.

Neem contact op met een adviseur

Vraag direct een offerte aan voor Onderzoek binnenklimaat

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Normec AquaServa denkt graag effectief met u mee. Direct aanvragen
Normec kantoorpand

Gerelateerde diensten Onderzoek binnenklimaat

Veel gestelde vragen

Waar komt de legionella-bacterie voor?

De legionellabacterie bevindt zich in hele kleine hoeveelheden van nature in de grond en in water. De legionellabacterie vormt in deze kleine aantallen geen gevaar. Vermeerdering van legionella kan wel een gevaar gaan vormen voor de gezondheid en daarom moet dit zoveel mogelijk bestreden worden. Legionella kan zich vermenigvuldigen tussen een temperatuur van 30 en 45 graden. De optimale temperatuur is 37 graden en vanaf 50 graden sterft legionella af. Niet alleen de temperatuur is van belang maar ook de doorstroming van water. Wanneer één of meerdere leidingen niet regelmatig doorspoelen en de temperatuur is regelmatig tussen de 30 en 45 graden dan ontstaat het risico op legionellagroei en daarmee dus op gezondheidsrisico’s.

Hoe is de ‘veteranenziekte’ te behandelen?

De veteranenziekte kan door antibiotica genezen. Doorgaans zal de huisarts deze uitschrijven. Belangrijk is om zo snel mogelijk met de juiste antibiotica te starten. Hoe langer ermee gewacht wordt, hoe groter de kans op chronische klachten is. Ook kan legionella de dood tot gevolg hebben.

Ik ben beheerder van een drinkwaterinstallatie van een instelling (hotel, zwembad, etc.). Tot wie kan ik mij wenden om er zeker van te zijn dat de installatie in orde is?

Alle bedrijven die BRL6010 gecertificeerd zijn mogen een risico-inventarisatie maken. Daar komen dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en/of jaarlijkse acties uit naar voren. (denk aan de keerklepcontrole of het nemen van monsters) Zolang u dit beheer op de juiste manier uitvoert en vastlegt dan kunt u ervan op aan dat uw installatie in orde is. Normec AquaServa kan een deel, of alle facetten uit handen nemen en u ontzorgen.

Alle FAQ
Normec kantoorpand

Voldoet mijn gebouw aan alle veiligheidseisen?

Laat u adviseren door onze expert! Stuur direct een bericht
Normec kantoorpand
Normec AquaServa Normec AquaServa logo Folkert Elsingastraat 42 3067 NW Rotterdam +31 880 062 500 https://linkedin.com/company/normec-aquaserva/

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Direct legionella advies nodig?

Menu

Zoek op de website