Binnenluchtadvies

Heeft u wel eens stilgestaan bij het belang van een gezond binnenmilieu? Vandaag de dag zijn mensen gemiddeld maar liefst 90% van de tijd binnen. En dat terwijl uit onderzoek blijkt dat de luchtkwaliteit binnen vaak tweemaal zo slecht is als buiten. Allerlei stoffen die in het binnenmilieu vrijkomen, zoals vocht, CO2, fijnstof en radon, kunnen zich bij onvoldoende ventilatie ophopen. Dit zorgt voor slechte luchtkwaliteit en brengt allerlei gezondheidsklachten, zoals hoofdpijn, concentratieproblemen, huidklachten, irritatie aan de ogen of luchtwegen met zich mee. Met een binnenmilieu onderzoek brengt Normec AquaServa de luchtkwaliteit in kaart.

Vraag om advies

Voordelen

  • Voldoe aan de Arbowet en de NEN normen.
  • U kunt ook bij ons terecht voor hulp bij onderhoud, goed beheer of aanpassingen van uw luchtinstallatie.

Een binnenmilieu onderzoek

Een gezond en comfortabel binnenmilieu is belangrijk voor de gezondheid, het welzijn en functioneren van uw bewoners, medewerkers en gebruikers. Maar steeds vaker is er sprake van slechte luchtkwaliteit en voldoet deze niet aan de NEN normen. Meestal door slecht of onvoldoende ventileren, droge lucht en gebrekkig onderhoud aan luchtinstallaties. Door een binnenmilieu onderzoek te laten doen, kunt u hier verandering in brengen.

Onze eigen adviseurs en inspecteurs onderzoeken grondig uw luchtinstallatie met bijbehorende luchtbehandelingskasten, luchtkanalen en ventilatiesystemen. Daarbij nemen we ook luchtmonsters voor microbiologisch en fijnstof onderzoek in ons eigen laboratorium. Na afloop van het Binnenmilieu onderzoek krijgt u van ons een uitgebreid rapport met al onze bevindingen en concrete adviezen voor uw gebouw.

Hoe gaan wij te werk

Advies / analyse

Met onze uitgebreide kennis van wet- en regelgeving en nationale en Europese normen, adviseren wij u over te nemen maatregelen.

Implementeren

Geschoolde en ervaren medewerkers zorgen ervoor dat de te nemen maatregelen op de juiste wijze worden ingevoerd.

Beheren

Wanneer u systeem voldoet, zorgen wij ervoor dat het beheersplan wordt uitgevoerd zodat u blijvend voldoet aan de regels en normen en uw drinkwaterveiligheid is geborgd.

Neem contact op met een adviseur

Vraag direct een offerte aan voor Binnenluchtadvies

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Normec AquaServa denkt graag effectief met u mee. Direct aanvragen
Normec kantoorpand

Gerelateerde diensten Binnenluchtadvies

Veel gestelde vragen

Waar komt de legionella-bacterie voor?

De legionellabacterie bevindt zich in hele kleine hoeveelheden van nature in de grond en in water. De legionellabacterie vormt in deze kleine aantallen geen gevaar. Vermeerdering van legionella kan wel een gevaar gaan vormen voor de gezondheid en daarom moet dit zoveel mogelijk bestreden worden. Legionella kan zich vermenigvuldigen tussen een temperatuur van 30 en 45 graden. De optimale temperatuur is 37 graden en vanaf 50 graden sterft legionella af. Niet alleen de temperatuur is van belang maar ook de doorstroming van water. Wanneer één of meerdere leidingen niet regelmatig doorspoelen en de temperatuur is regelmatig tussen de 30 en 45 graden dan ontstaat het risico op legionellagroei en daarmee dus op gezondheidsrisico’s.

Hoe is de ‘veteranenziekte’ te behandelen?

De veteranenziekte kan door antibiotica genezen. Doorgaans zal de huisarts deze uitschrijven. Belangrijk is om zo snel mogelijk met de juiste antibiotica te starten. Hoe langer ermee gewacht wordt, hoe groter de kans op chronische klachten is. Ook kan legionella de dood tot gevolg hebben.

Ik ben beheerder van een drinkwaterinstallatie van een instelling (hotel, zwembad, etc.). Tot wie kan ik mij wenden om er zeker van te zijn dat de installatie in orde is?

Alle bedrijven die BRL6010 gecertificeerd zijn mogen een risico-inventarisatie maken. Daar komen dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en/of jaarlijkse acties uit naar voren. (denk aan de keerklepcontrole of het nemen van monsters) Zolang u dit beheer op de juiste manier uitvoert en vastlegt dan kunt u ervan op aan dat uw installatie in orde is. Normec AquaServa kan een deel, of alle facetten uit handen nemen en u ontzorgen.

Alle FAQ
Normec kantoorpand

Voldoet mijn gebouw aan alle veiligheidseisen?

Laat u adviseren door onze expert! Stuur direct een bericht
Normec kantoorpand
Normec AquaServa Normec AquaServa logo Folkert Elsingastraat 42 3067 NW Rotterdam +31 880 062 500 https://linkedin.com/company/normec-aquaserva/
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte
Direct legionella advies nodig?

Menu

Zoek op de website