Legionella en corona

De uitbraak van het coronavirus raakt ons allemaal. Ook u als gebouweigenaar van een hotel, school, sporthal, zwembad of ander gebouw. Veel van deze gebouwen moeten in periodes dicht en hebben te maken met leegstand. Dat betekent óók een vergroting van het risico op legionella. Door verminderde doorstroming in de waterleidingen, neemt de kans op bacteriegroei namelijk toe.

Vraag om advies

Voordelen

  • Gezondheidsrisico’s vermijden
  • Extra kosten achteraf voorkomen
  • Overlast en zorgen voor gebruikers voorkomen

Veilig en schoon drinkwater bij leegstand

Door de uitbraak van het coronavirus leven we in een roerige tijd. Als drinkwaterexpert doet Normec AquaServa er alles aan om te zorgen dat iedereen veilig gebruik kan blijven maken van kranen, douches en waterleidingen in uw gebouw. Ook bij tijdelijke, onvermijdelijke leegstand. Zodat gasten, patiënten en bewoners kunnen vertrouwen op veilig en schoon drinkwater. Juist nu.

U kunt bij ons terecht voor

  • Advies en ondersteuning bij een preventieve aanpak tegen legionella bij leegstand.
  • Het regelmatig spoelen van tappunten om legionellagroei te voorkomen.
  • Eventueel aftappen van de installatie i.v.m. tijdelijke sluiting.
  • Monstername en legionella- onderzoek voor het opnieuw in gebruik nemen van de drinkwaterinstallatie..
  • Desinfecties van drinkwaterinstallaties.

Veiligheid staat voorop

Vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus, houden al onze medewerkers zich aan strikte hygiënevoorschriften. De veiligheid en kwaliteit van ons werk én het welzijn van onze klanten en medewerkers staat voorop. We doen er alles aan om dit niet in gevaar te brengen.

Hoe gaan wij te werk

Advies / analyse

Met onze uitgebreide kennis van wet- en regelgeving en nationale en Europese normen, adviseren wij u over te nemen maatregelen.

Implementeren

Geschoolde en ervaren medewerkers zorgen ervoor dat de te nemen maatregelen op de juiste wijze worden ingevoerd.

Beheren

Wanneer u systeem voldoet, zorgen wij ervoor dat het beheersplan wordt uitgevoerd zodat u blijvend voldoet aan de regels en normen en uw drinkwaterveiligheid is geborgd.

Neem contact op met een adviseur

Vraag direct een offerte aan voor Legionella en corona

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Normec AquaServa denkt graag effectief met u mee. Direct aanvragen
Normec kantoorpand

Gerelateerde diensten Legionella en corona

Veel gestelde vragen

Waar komt de legionella-bacterie voor?

De legionellabacterie bevindt zich in hele kleine hoeveelheden van nature in de grond en in water. De legionellabacterie vormt in deze kleine aantallen geen gevaar. Vermeerdering van legionella kan wel een gevaar gaan vormen voor de gezondheid en daarom moet dit zoveel mogelijk bestreden worden. Legionella kan zich vermenigvuldigen tussen een temperatuur van 30 en 45 graden. De optimale temperatuur is 37 graden en vanaf 50 graden sterft legionella af. Niet alleen de temperatuur is van belang maar ook de doorstroming van water. Wanneer één of meerdere leidingen niet regelmatig doorspoelen en de temperatuur is regelmatig tussen de 30 en 45 graden dan ontstaat het risico op legionellagroei en daarmee dus op gezondheidsrisico’s.

Hoe is de ‘veteranenziekte’ te behandelen?

De veteranenziekte kan door antibiotica genezen. Doorgaans zal de huisarts deze uitschrijven. Belangrijk is om zo snel mogelijk met de juiste antibiotica te starten. Hoe langer ermee gewacht wordt, hoe groter de kans op chronische klachten is. Ook kan legionella de dood tot gevolg hebben.

Ik ben beheerder van een drinkwaterinstallatie van een instelling (hotel, zwembad, etc.). Tot wie kan ik mij wenden om er zeker van te zijn dat de installatie in orde is?

Alle bedrijven die BRL6010 gecertificeerd zijn mogen een risico-inventarisatie maken. Daar komen dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en/of jaarlijkse acties uit naar voren. (denk aan de keerklepcontrole of het nemen van monsters) Zolang u dit beheer op de juiste manier uitvoert en vastlegt dan kunt u ervan op aan dat uw installatie in orde is. Normec AquaServa kan een deel, of alle facetten uit handen nemen en u ontzorgen.

Alle FAQ
Normec kantoorpand

Voldoet mijn gebouw aan alle veiligheidseisen?

Laat u adviseren door onze expert! Stuur direct een bericht
Normec kantoorpand
Normec AquaServa Normec AquaServa logo Folkert Elsingastraat 42 3067 NW Rotterdam +31 880 062 500 https://linkedin.com/company/normec-aquaserva/

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Direct legionella advies nodig?

Menu

Zoek op de website